Sosyal Medya Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

Sosyal Medya Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

Sosyal Medya Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

Gelişen teknoloji son yıllarda hayatımızın her alanında tesirini göstermektedir. Dünya nüfusunun çoğu toplumsal medya uygulamalarını kullanmaktadır. Twitter, Facebook, Youtube, Instagram, Snapchat artık her alanda yer almıştır. Sosyal medya kullanımının gittikçe arttığı günümüzde hem gövde bununla beraber ruh sağlığını korumak da önemlidir.  Birçok yerle iletişime geçebildiğimiz toplumsal medya uygulamaları elimizdeki minnacık cihazlardan bile ulaşılabilir durumdadır. Sosyal medya etkili ve doğru kullanıldığı vakit birçok pozitif yönde faydası olan bir platformdur. Sosyal medyanın camia üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Vaktimizin çoğunluğunu geçirdiğimiz sosyal medya uygulamalarının gövde ve ruh sağlığımızı etkilememesi için dikkatli şekilde kullanılması icap eder.


Sosyal Medya Uygulamalarının Olumsuz Yanları Nelerdir?

Sosyal ağlarla gereğinden fazlaca haşır neşir olan kişiler üzerinde meydana getirilen inceleme sonuçları sosyal medya ağlarının hem bedensel hem ruhsal açıdan etkilerini göstermektedir. Saplantı derecesinde toplumsal medya bağımlısı olmamak için kendinize belli süreler koymanız önerilmektedir. 


●Yalnızlaşma: Sosyal medya üzerinde günün büyük kısmını geçiren kişilerin artan asosyal hayata geçerek içerisine kapanmış olduğu görülmektedir. Sosyal medyada iyi hal ve mutluluk durumu paylaşan gençler üzerinde olumsuzluklarıysa çok daha fazladır. Hayatın ancak iyi yanlarını gören kişiler çevresinin kendisinden oldukça iyi durumda olduğu kanısıyla kendini sosyal yaşamdan da soyutlamaktadır.


●Anksiyete: Çeşitli toplumsal medya platformlarını kullanan kişilerin huzursuzluk, endişe, uyku bozuklukları ve konsantrasyon eksiklikleri belirtileri oldukça fazladır.




●Stres hali: Sosyal medyaya çoğunlukla girme sebebi stres atmak olarak görülse de aslına bakarsak sıkça vakit geçiren kişilerin daha stresli olduğu görülmüştür.


●Bedensel Sağlık Sorunları: Uzun süreli sanal ortamlarda vakit geçiren kişilerin aynı pozisyonlarda uzun zaman kalmalarından ötürü sıhhat sorunları ortaya çıkmaktadır. Omurga bozukluğu, boyun düzleşmesi, migren, göz bozukluğu şeklinde muhtelif sıhhat sorunlarına niçin olabilmektedir.


●Bu platformlarda zaman koymak vakit kaybı olup durumu engellememek de depresyon sebebi olmaktadır.


●Psikolojik duygu bozukluğu durumu: Bağımlılık durumu artan bireylerde psikolojik sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Duygu karmaşaları durumu da yaşanabilmektedir.


●Özenme: Gösterişli ve rahat bir yaşam sürülmesi, mutsuz anların yaşanmadığı paylaşımları takip edenlerde insanların hayatına özenme duygusu ortaya çıkmaktadır. Bu özenme durumu kişilerin hırslanarak hayatını düzene sokmasını sağlamakta, mutsuzluğa da itebilmektedir.


Sosyal Medyayı Nasıl Doğru Kullanırız?

Sosyal ağlar insanlar üstünde birbirini olduğu gibi kabul etmek yerine beğenilme hissini de ön plana çıkarmaktadır. Sosyal medya ilişkileri nasıl etkiliyor sorusuna beğenilmek uğruna profiller de birbirine benzer olmaktadır yanıtını verebiliriz. Sosyal medya faal ve doğru kullanıldığı zaman fikirler serbest şekilde savunulabilmekte, sosyalleşecek ortamlar sunulmaktadır.  Mavi ışığa maruz kalmak gözümüzde ciddi görme sorunlarına neden olabileceği için uzak durmamız gerekmektedir.


Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimleri Nasıldır?

 Sosyal medyanın etkileri arasında ustalaşmış şekilde kendinizi geliştirmeniz yer almaktadır. E-tecim ve pazarlama alanlarında yararlı bilgiler edinebileceğiniz toplumsal medya eğitimleri sosyal medyayı etkin ve doğru biçimde kullanmak elinizdedir.